Kurum Adı : Büyüktuzhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://tuzhisarmtal.meb.k12.tr
Adres : Büyüktuzhisar Mahallesi Bünyan Kayseri

VİZYON
OKULUMUZUN VİZYONU Büyüktuzhisar Çok Programlı Anadolu Lisesi her öğrencinin bir üst eğitim kurumuna yerleşmesini ve sosyal becerilerini geliştirmesini toplumsal ve milli değerleri yaşamasını benimsemiştir. Buna göre yapılan çalışmalar için ek kaynak bulunacak aksaklıklar giderilecek, eğitim kalitesinden ödün verilmeyecektir. Kalitemizin ölçüsü sosyal kültürel alanlarda alınan başarılardır. Ülkemizde, en kaliteli öğrencileri kazandıracak ve en başarılı okullar arasında yerini alacaktır.

MİSYON
OKULUMUZUN MİSYONU Nitelikli bir eğitim – öğretim süreci ile milli, manevi ve evrensel değerlere sahip kendisi ve dış dünyası ile barışık özgüveni yüksek hedefleri olan öğrenmeyi öğrenen sorumluluk sahibi kendisini sürekli yenileyen üretken ve paylaşımcı lider bireyler yetiştirmek.

Öğretmen Sayısı : 16
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 73
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.50-16.40
Derslik Sayısı : 16 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer ile (Katı Yakıtla)

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Kayseri-Büyüktuzhisar arası 40 km, Bünyan-Büyüktuzhisar arası 11 km´dir.
Ulaşım : Karayolu
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Kayseri-Sivas kara yolunun 40. kilometresinde bulunmaktadır.Komşuları ise Doğusunda Sultanhanı Köyü, Batısında Burhaniye-Kardeşler Köyü, Güneyinde Bünyan İlçesi,Kuzeyinde ise Tuzla gölü ve Karahıdır Köyü bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ